BATUM

BATUM DA BİR GECE

      
  Arkadaşlar merhaba. Bugünkü yazımda Gürcistan/ Batum hatıralarımı paylaşacağım sizlerle. Bundan iki yıl önce batum'a üniversite de bir gezi olmuştu ve bende katılmıştım. Güzel bir karadeniz turundan sonra Batum a gelmiştik. Ama fazla vaktimiz yoktu çünkü batumda konaklamayacaktık. Bu  yüzden batumda  gezememiştik sadece sahili ve botanik bahçesini gezdik ve tekrardan Türkiyeye döndük. O zaman çok üzülmüştüm çünkü Batum gece hayatıyla bilinen bir yer olduğu için orada gece hayatını görmeden dönmek üzücüydü.

          Sonra aradan iki sene geçti ve ben tekrar Batuma gitme fırsatı buldum ve bu sefer orada 1 gece konaklamalı. Ispartadan çıktık yola
1 gece Ayder yaylasında kaldıktan sonra sabah erkenden Batuma geçtik. Bu sefer hem erken gelmiştik hemde gece batumda kalacağımız için şehri gezmek için vaktimiz boldu. Neyse gündüz otele yerleştik bir şehir turu yaptıktan sonra tekrar otele gelip biraz uyudum. Artık akşam olmuştu, yemeği yedikten sonra teleferik ile batumu tepeden izleyecek bir yere çıktık. Teleferik ile çıkarken bir şey farkettim. Batumun sahil kenarı çok lüks casino ve plazalar bulunuyor. Ama şehirin az içerisine doğru girdiğimizde çok başka bir hava var. Çok eski ıssız evler,sokaklar,caddeler.Her yer pis. O an anlıyorum batumun yaşanmayacak bir yer olduğunu. Sonra tepede çayımızı içtikten sonra tekrardan sahile dönüyoruz. 
         Saat ilerliyor ve gece saat 12 gibi 4 arkadaş bir kumarhaneye giriyoruz. Öyle lüks bir kumarhane değil tabi girdiğimiz mekan. Sonra başlıyoruz rulet oynamaya.Kumarhanede ilginç olan bir şey var her şey ücretsiz ve sınırsız. yani yeme- içme içki sigara her şey ücretsiz. Saatin nasıl geçtiğini anlamıyoruz ve sabah saat 6 buçukta kumarhaneden çıkıyoruz. Merak etmişsinizdir belki para kaybettiniz mi diye. Arkadaşımızın biri az bi miktar kaybetti ve saat 1 de ayrıldı bizden biz 3 arkadaş sabah kumarhaneden çıkarken 500 tl karla çıktık.Nasıl kazandığımızı merak eden varsa yorumda yada iletişim bölümünden bana ulaşabilirsiniz. Daha sonra sabah kahvaltımızı yapıyoruz ve tekrardan karadenize doğru yola çıkıyoruz.Sınırdan geçiyoruz ve bir batum hatıramızın daha sonuna geliyoruz.

      Ama mayısta bir daha gidiyoruz. bu sefer iki gece batumda konaklamalı ve batumun en lüks otelinde kalacağız.Daha da güzel olacağına inanıyorum. Lütfen merak ettiğiniz bir şey varsa yazımızla ilgili yada batum a gitmeyi düşünüyorsanız tavsiye, öneri  elimden geldiğince her türlü yardımcı olurum. iyi günler geçirmeniz dileğiyle bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın.

Murat Ünal

merhaba Ben Murat Ünal.20 yaşımdayım ve üniversite okuyorum.Gezmeyi çok sevdiğim için gezi ve tatil ile ilgili blog yazıyorum.Gezi ve tatil ile ilgili faydalı ve kaliteli içeriğimi okuyuculara sunmaya çalışıyorum. Blog adresim: www.tatilduragi.blogspot.com

0 yorum:

Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek "beni bilgilendir" kutucuğuna işaretleyebilirsiniz.


Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.

Blogger Murat Ünal

Blogger

Top